Citroen C3
Nema kuvanja
Evo da malo oživim temu. Citroen je dobio još jednu bateriju od 4kwh pa je sada na 20kwh i klimu. U postupku dolazak je i još jedan DC/DC od 600W
Re: Nema kuvanja
Super, a klima je skoro pa obavezna po ovim vrucinama.markocale je napisao/la:Evo da malo oživim temu. Citroen je dobio još jednu bateriju od 4kwh pa je sada na 20kwh i klimu. U postupku dolazak je i još jedan DC/DC od 600W
Kako si je rijesio?
Klima je više nego obavezna. Stavio sam originalni kompresor na Radu. Ispalo je super, ne primijetim skoro nikakvu razliku u ubrzanju, kajanja je brzina manja za cca 10 km/h i s klimom je oko 90 km/h.Cose je napisao/la:Super, a klima je skoro pa obavezna po ovim vrucinama.markocale je napisao/la:Evo da malo oživim temu. Citroen je dobio još jednu bateriju od 4kwh pa je sada na 20kwh i klimu. U postupku dolazak je i još jedan DC/DC od 600W
Kako si je rijesio?
To si spojio na kontra stranu Rade? Jesi radio ler gas da stalno vrti kompresor?markocale je napisao/la:Klima je više nego obavezna. Stavio sam originalni kompresor na Radu. Ispalo je super, ne primijetim skoro nikakvu razliku u ubrzanju, kajanja je brzina manja za cca 10 km/h i s klimom je oko 90 km/h.Cose je napisao/la:Super, a klima je skoro pa obavezna po ovim vrucinama.markocale je napisao/la:Evo da malo oživim temu. Citroen je dobio još jednu bateriju od 4kwh pa je sada na 20kwh i klimu. U postupku dolazak je i još jedan DC/DC od 600W
Kako si je rijesio?
Meni je isto klima obavezna stavka - zato sam na svom Puntu prvo imao improvizaciju sa frizider torbom, ledom, vodenom pumpom i mini kilerom, a onda i pravu improvizaciju koja je posteno hladila

Sjećam se ovog tvog riješenja. Spojio sam na stranu gdje je bila pumpa. Što se tiče ler gasa za tim stvarno nema potrebe jer auto krene hladiti nakon 2-3 min voznje. Kad stanem na semaforu hladi još par minuta bez problema, ne primjeti se da kompresor miruje.Cose je napisao/la:To si spojio na kontra stranu Rade? Jesi radio ler gas da stalno vrti kompresor?markocale je napisao/la:Klima je više nego obavezna. Stavio sam originalni kompresor na Radu. Ispalo je super, ne primijetim skoro nikakvu razliku u ubrzanju, kajanja je brzina manja za cca 10 km/h i s klimom je oko 90 km/h.Cose je napisao/la: Super, a klima je skoro pa obavezna po ovim vrucinama.
Kako si je rijesio?
Meni je isto klima obavezna stavka - zato sam na svom Puntu prvo imao improvizaciju sa frizider torbom, ledom, vodenom pumpom i mini kilerom, a onda i pravu improvizaciju koja je posteno hladila
Kompresor se i inace pali/gasi kad nadruka pritisak - remenica se stalno vrti kad motor radi, a ima zica preko kojih elektronika u autu ukljuci kuplung koji spoji kompresor na remenicu.creatin je napisao/la:Nisam siguran da je toliki start/stop dobar za kompresor
E sad, koliko je to vise nego inace...
Moze se rijesiti sa ler gasom tj. da se motor i kada pustis gas nastavi lagano vrtjeti, samo je pitanje potrebe ako ovako Ok radi (osim ako fakat stojis u guzvi duze vrijeme, tada mozes sam lagano drzati gas).creatin je napisao/la:Naravno, samo ovo je doslovno start/stop kompresora kad je motor u mirovanju, ljeti kad je guzva je to u principu stalno ili je nekako drugacije rijeseno
Neki kontroleri to imaju kao opciju, a ako nema moze se sloziti dodatni prekidac na dashboardu koji ukljuci odgovarajuci otpor kad otpustis pedalu gasa.