Haibo mi je rekao da njihovi brush modeli rade min. 200h
Kontroler nemora biti tako skup, 2.5kW brushless kontroler je u Artas-u 1000 i nesto kuna..
Moram trazit dalje..
NEwindman je napisao/la:imam jedrilicu laser redial i obozavam jedrit ali ide mi na zivce kad ostanem bez vjetra. pa me zanima mogu li kao pogoon stavit elektromotor 50w-12v na njega cu zavarit jos 30 cm osovine i na kraj stavt trokraku propelu. bi li to pokretalo jedrilicu posto je lagana i gaz joj je 1-5cm?
mogu li sa strane staviti po 2 generatora od 100w na njih propele koji bi dok ja koristim pogon na krmi oni mi pune akumulator??
---mozes stavit e-motor, ali bar od 100 - 150W; nego ti bi mogao uzeti onaj sto se stavlja na krilo od kormila ili napraviti takav od standardnog najjeftinijeg Sevylor SMB 12V ( nov je ~100 eu), kao sto na ovom linku uradili na kormilo kanua , donje slike, novi motor;windman je napisao/la:imam jedrilicu laser redial i obozavam jedrit ali ide mi na zivce kad ostanem bez vjetra. pa me zanima mogu li kao pogoon stavit elektromotor 50w-12v na njega cu zavarit jos 30 cm osovine i na kraj stavt trokraku propelu. bi li to pokretalo jedrilicu posto je lagana i gaz joj je 1-5cm?
mogu li sa strane staviti po 2 generatora od 100w na njih propele koji bi dok ja koristim pogon na krmi oni mi pune akumulator??