Električni pogoni za plovila

Električna plovila
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Brushless je zakon.

Haibo mi je rekao da njihovi brush modeli rade min. 200h :shock: :?

Kontroler nemora biti tako skup, 2.5kW brushless kontroler je u Artas-u 1000 i nesto kuna..

Moram trazit dalje..
gesdim

jos adresa

Post Postao/la gesdim »

evo i jednog proizvodjaca iz Lustenau, Austrije, radi dosta veliki program, od 800W/24V pa do 2800W/48V, http://www.kraeutler.at/bootsmot_e.htm
samo nema nigdje cjena ?
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

thx

ove dane sam rastrgan s poslom...
gesdim

thruster

Post Postao/la gesdim »

danas sam prosetao i prijatno se iznenadio kad sam u ducanu za ribolovnu opremu (pribori za pecanje, satori, kamp oprema, camci na napuhavanje) ugledao 4 elektricne pente THRUSTER, velicina od 28Lb(13.500 MKD), 34Lb(15.500MKD), 44Lb (19.500MKD) i najsnazniji 54Lb = 21.500MKD,
1Eu ~ 61.5MKD, tako da sam prijatno iznenadjen cjenama, navodno su dobili el. pente direkno iz Holandije od prodavca koji im prodaje pribor za pecanje..
kad usporedim s cjenama u Zagrebu kod nas dodje jeftinij, ne mogu skuziti..
svi modeli su na 12V a elise su 2-krilne, medjutim nije problem eventualno dokupiti troklrilnu ako je plovilo manje i zeli se veca brzina, 3-krilna elisa za njega mislim dodje u Njemackoj ~ 25 EU
pozdrav iz Skopja
Dimitar
windman
Kontakt:

Post Postao/la windman »

imam jedrilicu laser redial i obozavam jedrit ali ide mi na zivce kad ostanem bez vjetra. pa me zanima mogu li kao pogoon stavit elektromotor 50w-12v na njega cu zavarit jos 30 cm osovine i na kraj stavt trokraku propelu. bi li to pokretalo jedrilicu posto je lagana i gaz joj je 1-5cm?
mogu li sa strane staviti po 2 generatora od 100w na njih propele koji bi dok ja koristim pogon na krmi oni mi pune akumulator??
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

windman je napisao/la:imam jedrilicu laser redial i obozavam jedrit ali ide mi na zivce kad ostanem bez vjetra. pa me zanima mogu li kao pogoon stavit elektromotor 50w-12v na njega cu zavarit jos 30 cm osovine i na kraj stavt trokraku propelu. bi li to pokretalo jedrilicu posto je lagana i gaz joj je 1-5cm?
mogu li sa strane staviti po 2 generatora od 100w na njih propele koji bi dok ja koristim pogon na krmi oni mi pune akumulator??
NE :D
windman
Kontakt:

Post Postao/la windman »

znaci kad nestane vjetra veslo i ajmo.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

windman je napisao/la:znaci kad nestane vjetra veslo i ajmo.
NE :roll:
windman
Kontakt:

Post Postao/la windman »

Znate li ona plovila sto po americi koriste u mocvarama?? velika povrsina, veliki ventilator??
Drago-Zg

Post Postao/la Drago-Zg »

To ti nije za more nemoj ni pomišljat
Oldtimer

Post Postao/la Oldtimer »

Drago-Zg je napisao/la:To ti nije za more nemoj ni pomišljat
Tako je ali ima nekih drugih "ventilatorskih" no o tome nek progovori onaj koji je s tim malo vise na "ti" ;) Cekamo .....
windman
Kontakt:

Post Postao/la windman »

Vidjo sam da je to plitko nemani kolumbu, ni stabilizator, prvi val to okrene, bar kod mene.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Mislim da je to samo za mocvare/jezera..
gesdim

Post Postao/la gesdim »

windman je napisao/la:imam jedrilicu laser redial i obozavam jedrit ali ide mi na zivce kad ostanem bez vjetra. pa me zanima mogu li kao pogoon stavit elektromotor 50w-12v na njega cu zavarit jos 30 cm osovine i na kraj stavt trokraku propelu. bi li to pokretalo jedrilicu posto je lagana i gaz joj je 1-5cm?
---mozes stavit e-motor, ali bar od 100 - 150W; nego ti bi mogao uzeti onaj sto se stavlja na krilo od kormila ili napraviti takav od standardnog najjeftinijeg Sevylor SMB 12V ( nov je ~100 eu), kao sto na ovom linku uradili na kormilo kanua , donje slike, novi motor;
http://www.faltbootbasteln.de/fbb-elektroantriebe.html ;
mozes i ugraditi original komplet motor ali ce ti smetati jer je tu i kormilo, a mozes ga ugraditi i na pramac
to s generatorom rade ali za velike jedrilice, pusti se s jedrilice cjev sa generatorom u more (kad se jedri brzo) a kroz cjev idu kablovi i preko regulatora pune akomulator, slican je i generator za pustiti u rijeku...
windman
Kontakt:

Post Postao/la windman »

Jedino mi je problem ako stavim osovinu kao u rijecnim kaicima puno vibracije,
a ako stavim motor u more zahrđat će i vrlo je tesko da se naprvi da ne pušta more u rotor i stator.
ima li tko kakvu ideju??
Odgovori

Natrag na “Električna plovila”