riba je napisao/la:Ovako zupčanici izgledaju kao da su od putra lol
Eto šta ti moment napravi hehe
Ma da je barem bio moment razumio bi . Vozila se konstantnom brzinom kad se to dogodilo.
A to da su kao od putra, doslovce jesu. Kad sam brusio ovaj zupčanik što se vidi na predzadnjoj slici, ne sjećam se kad sam brusio mekaniji metal kakvom se lakoćom brusio. ma da je bio od putra duže bi držao
Willys je napisao/la:Vidiš kakva zvijer je Rade

To da je je . Prošla par tisuća, a nove četkice se još nisu ni prilagodile
mike20 je napisao/la:To je u biti robotizirani ručni mjenjač?
Znači i getribe znaš slagati

Čovjek svašta nauči kad je sila.
Uglavnom elektromotor vrti ovaj bubanj u oba smjera koji je u određenim pozicijama u određenoj brzini. Osovina bubnja ima potenciometar kojim se određuje točan položaj bubnja tako da se zna u kojoj je točno brzini. Sad ne znam kakav kuplung je prije imao, al da bi on uopće mogao automatski šaltat, treba imat automatski kuplung , i uz to mora automatski smanjivat gas da bi šaltao u vožnji. Za preradu je to malo komplicirano. Navodno da postoji nekakva elektronika kojom se to može složit da radi. Al onda verojatno možeš šaltat ručno- sekvencionalno , al ne kao automatik.
Do sad je imao složen mikroprekidač koji je vrtio motor u jednom i drugom smjeru. Krajnji smjer je bila 6. brzina , a drugi krajnji smjer rikverc. I to nije htio baš uvijek ulovit. Pa kad si stao pred veću uzbrdicu si morao mrdat po prekidaču kad je ulovio nešto jer je većinu vremena u tom rasponu okretaja u leru. Bilo je koma šaltat. Sad radi perfektno. 2. i 5 brzina. Mijenjaju se samo donja 2 zupčanika . Skroz gornjeg sam blokirao i maknuo sam gornje dvije poluge.