Da tek vidite iskustva ovdje?
Trazili smo ponude dvije firme u okolici ( u biti rafinirali, jer ponude smo trazili od hrpe firmi ali smo na kraju rafinirali ove dvije u uzi izbor), jedna na 10 minuta druga na sat remena odavde, obije firme imaju prilicne kapacitete i mogucnosti, ponuda je full turnkey koji ukljucuje, sastavljanje mehanike i testiranje programiranje, pakiranje i shipping!
Uredjaj koji sam dizajnirao je
Multispeq sa cca 100 unique komponenti i 350 komponenti na plocama total.
Ovdje je cijena cca 25c po SMD komponenti, no od ove dvije kompanije obije su ponudile njihove komponente po ok cijenama ali jedna veca kompanija koja ima oko 100miliona$ prometa/god ima u kutu firme kavez od digikeya i nekakav stock uobicajenih komponenti u koji oni udju sa kreditnom ili nekakvom internom karticom i vuku dijelove van...
Jos bolje iako je bliza manja kompanija imala jeftiniju ponudu ove veca kompanija je dobila ugovor iz razloga jer osim kreditiranja dijelova ce PLATITI DIO PROTOTYPINGA!
Tj pokrit ce troskove izrade kalupa za injecion molding- plasticna kucista (cca 60000$) znaci osim komponenti ulozit ce u projekt!!
Eto a kolicine nisu neke ca 10000 (zasad)...
Tako se tu "ratuje"...
Kina je otpala jer i ovako smo imali muku to sve financirati organizirati i iskomunicirati isli tamo po nekoliko puta, bez jezicne kulturne i vremenske barijere...
Sto reci...iako imam u kini izvore za isti posao, "manufacturing is coming back to USA" fraza koja se ovdje vec neko vrijeme poteze je na snazi
edit
Bas mi je zao da je situacija kakva je u HR Grujo no znas moje misljenje...