Zajednièki organski uzgoj

Razvoj svijesti za održivost života
Danielg

Post Postao/la Danielg »

Hvale vrijedna inicijativa mog drugog grada...

"Grad Ivanić-Grad pokreće projekt uređenja obradivih zemljišta u vlasništvu Grada pod nazivom Gradski vrtovi te omogućuje zainteresiranim građanima koji žele obrađivati vrt da rezerviraju dio parcele i osiguraju sadnju vrta već ovog proljeća.
Ivanić-Grad slijedi praksu modernih europskih zemalja koje su ovim projektom unaprijedile lokalnu proizvodnju, osigurale financijske i energetske uštede u korist svojih građana.
Mole se zainteresirani građani da do ponedjeljka 16. travnja podnesu prijavu u prizemlju Gradske uprave između 7,30 i 10,00 sati. Javiti se možete putem e-maila pripravnici Ani Šipek na adresu ana.sipek@ivanic-grad.hr koja će Vam proslijediti prijavni obrazac i priručnik za obradu vrta.
Veličina parcele za iznajmljivanje u europskim zemljama kreće se između 50 i 400 kvadratnih metara obradive površine, te postoje spremišta za alat za obrađivanje vrta. Vrtlari se često organiziraju u takozvane allotment udruge. Vrtovi su namjenjeni sadnji povrća, voća i cvijeća.
Nezaposlenima i osobama u socijalnoj potrebi Grad Ivanić-Grad će osigurati sadni materijal, a prema potrebi pripremiti zemljište za sadnju"

Na linku ima i prijavnica ak ima zainteresiranih...
http://www.ivanic-grad.hr/index.php/gra ... ki-vrtovi/
m2

Post Postao/la m2 »

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/uJhgGbRA6Hk" frameborder="0"></iframe>

Zemlja za obradu bi trebala biti što bliže mjestu stanovanja po mogućnosti ispred zgrade/kuće
Zadnja izmjena: m2, dana/u 13 tra 2012, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.
m2

Post Postao/la m2 »

MP

Post Postao/la MP »

Je ak ti sused ne šprica , turira mašinu ili hiće staro ulje u blizini :D
žarulja

Post Postao/la žarulja »

moja stara se prije tridesetak godina otrovala puzama i jedva ostala živa zbog susjeda koji je nekom kemijom par dana ranije zalijal među da obuzda kupine...
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

puzama?
Kaj su to puze?
jure057

Post Postao/la jure057 »

:D a valjda bi kod mene Vlaji rekli pužima (šteta što vam ne znam dočarati pravi naglasak, više liči na puž'ma)
MP

Post Postao/la MP »

jure057

Post Postao/la jure057 »

:smijeh:
Žarulja, riješi nam enigmu, pliz
Mrax

Post Postao/la Mrax »

Nema veze šta susjed radi osim ako nema veliku plantažu. Sadite radi sebe , a ne da dobijete poticaj za eko uzgoj. Sve što uzgojite sami i bez kemikalija je za vas ekološko.
Ako je zemlja iscrpljena zasadite bijelu djetelinu. Ona daje zemlji obilje dušika. Nakon godinu, bolje dvije sadite šta hoćete.
Protiv napasnika se borite prirodnim sredstvima. Mislim da je kopriva jedno od njih, a vjerujem da Ogi već sve to zna.
Ja ću saditi za svoje potrebe. Do sada sam uzimao od punice, no kako bude kuća gotova budem sam. Imam super parcelu uza sam potok pun rakova što je pokazatelj čiste vode. Zdogovorite se i podijelite kulture tako da kasnije podijelite plodove između sebe. To je pravi način i prava ušteda, a i potiče druženje. Da ga ne nazovem socijalizam.
žarulja

Post Postao/la žarulja »

MP je napisao/la:valjda misli na gljive..
http://www.gdnasice.hr/index.php?option ... &Itemid=51
:palac:
bil sam u gužvi ovih dana pa se nisam stigel javit
neobičnoi je kaj su gljive posrkale valjda sav herbicid iz okolice a na njih nije uopće djeloval osim možda kao gnojivo
MP

Post Postao/la MP »

gljive inače srču sve oko sebe , zato i jesu gljive :D
ak paziš nema boljeg osim prasice i janka :D
žarulja

Post Postao/la žarulja »

i hobotnice i teletine i... :klopa:
grrga

Post Postao/la grrga »

žarulja je napisao/la:i hobotnice i teletine i... :klopa:
Je, imaš praf. Hobotnica se baci mačkama da se ne motajo oko nogu dok se janjac peče :smijeh1: :smijeh1:
žarulja

Post Postao/la žarulja »

ja bi ju otel macama i pozabavil se s njom dok čekam janjca
Odgovori

Natrag na “Ekologija”