Zato te i zivotinje napadaju... Pas nanjusi strah i onda ga to tjera da bude agresivniji.MARIJANVZ je napisao/la:Imam pitanje: dali bi elektro šoker odbranio od napada pasa?
Ne mrzim životinje. Vozim se pokraj romskog naselja gdje ima desetak pasa koji me često napadaju. Do sada me nije nijedan ugriznuo, ali se jako bojim.
U biti pas se boji covjeka te ako kod nepoznate osobe nanjusi strah, sam ce iz straha (svog vlastitog) onda i napasti.
Skoro svaka zivotinja moze nanjusiti srah i to doslovno.
Tu onda nece pomoci ni soker, a jos ce vise naskoditi ultrazvucni rastjerivac pasa jer ce ih iznervirati.
Jedino su ptice dovoljno glupe da idu napadat covjeka, a cak ni vuk se nece usuditi napasti odraslu osobu ako ista nije preplasena ili ako nije u coporu.
Treba te biti strah pasa koji su dresirani za napad na covika te nekih genetski osiromasenih pasa (citaj: neke cistokrvne pasmine).
Naravno, druga je prica ako je pas vezan pa mu dodjes u domet; ukoliko te ne pozna, takav pas ce redovno napasti.
Kada ti nepoznati pas prilazi, ako ne rezi, pruzi mu gornju stranu dlana da je ponjusi; onog momenta kad te ponjusi ce te i ostaviti (ako se nisi usra od straha, ha ha); doduse, neki psi ce lajati na tebe ako ih potom ne pogladis po glavi.
Posjeti veterinara i vidi kako se ponasaju psi u prisustvu veterinara - manji su od makova zrna.
Zivotinje treba upoznati, a ne ici sa silom protiv njih...