Rimac Automobili

Rimac Automobili, razgovori i sve ostalo
stjepan

Post Postao/la stjepan »

zega je napisao/la:Limit zbog guma (tako pise)... Mozda kad se jos spraksaju mogu jos koju sekundu spustit...cini se da ima jos stofa
Kolko sam ja skužio, radi se o limitu koji propisuju gume koje su koristili.
A kad gledaš koliko često je bio na punom gasu, apsolutno sigurno mogu skresati to vrijeme. Za kolko? Ne pratim previše aute da bi mogao pretpostaviti, ali vjerujem da ovo nije zadnji puta da su na stazi.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

stjepan je napisao/la:
Pa eto...prodaju se, firme dobro rade i žive.

Jbg...ljudi imaju para. Neki imaju toliko para da je nama to neshvatljivo i teško zamislivo. Neki bi se uvrijedili da im ponudiš auto ispod 100 ili 200k €. Kao, "dal ti ja izgledam kao siromah"?
Sjetih se ovoga kad sam vidjeo cijenu za ovaj auto:slika
https://supercarblondie.com/rolls-royce ... e-new-car/
$31.8 million
A samo je dvosjed!
:D
pkristo
Kontakt:

Nordschleife

Post Postao/la pkristo »

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6Y2zZlXmcU8" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share"></iframe>
Konačno Nevera na Nurburgringu.
fire

Post Postao/la fire »

josip024 je napisao/la:
fire je napisao/la:
josip024 je napisao/la:što je bilo sa zelenim paklom. zna li se što ili ganjaju ispod 7 min :D
Tesko. Nedavno bili na goodwood festival of speed, gdje isli 49.32s, dok konekurencija ide 39.08s, sto je vise od 10s razlike na toj vrlo kratkoj stazi.
Ako se relativno gleda na 7min, to ispada 8min i 50s.
Ako se pogledaju rezultati.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N ... _lap_times

7min su vec brzi auti. A 8min i 50s je vec golf 5 gti. Npr 8min i 54s je opel corsa 1.6turbo. Bas je to velika razlika.
ostavi se matemetike prijatelju.
znam da ovo vrijeme od 7.05 za tebe i slične ne znači ništa, ali eto mene veseli iako sam očekivao 6.59 :respekt:
Ja govorio o drugom autu. Ovaj na ringu ima rollbar, pocupanu unutrsnjost itd.

slika
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Jedini razlog koji pada na pamet zašto su ostavili cestovne gume, je marketing, tako da za par mjeseci mogu napraviti verziju za trkače staze, još 3 puta skuplju.

Pagani radi identične stvari. Nema tu prevare. Ako netko ima stotine miliona/milijarde, neka si kupuje što želi.

Naravnim dijelovima su mogli lako postići brzine preko 400, ali nisu.
fire

Post Postao/la fire »

riba je napisao/la:
fire je napisao/la:
Ja govorio o drugom autu. Ovaj na ringu ima rollbar, pocupanu unutrsnjost itd.

🤦‍♂️

samo još jedan dokaz da si kompletno neuk...
Znaci ovako izgleda auto koji se spominje.
slika
Znaci dodani roll bar, ocupana vrata, pola unutranjosti izvadeno, sicevi drugi itd..

Ovako izgleda kao cestovna verzija.
slika

Ako bolje pogledas, cak ni nosaci vrata nisu ostali isti.
Ako cemo tako, onda je serijski cestovi yugo bio brzi od tajima na buzetu. Serijski yugo s par preinaka.
stipe_zd

Post Postao/la stipe_zd »

koliko znam, pocupali su te stvari iz auta, ali i dodali dosta elektronike, tako da je kilaza vozila bila ista...

https://youtu.be/9iJUSlGQpU4?t=392
fire

Post Postao/la fire »

Nije uloga roll bara samo masa, nego da i ocvrsti auto.
Na stazi auto s roll barom je brzi nego onaj bez iako se poveca masa.
Isto tako ako se s skine masa daleko od centra ili viskoko i stavi se blizu centra auta, auto postaje brzi.

To nije serijski auto koji se moze registrirati.

btw
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N ... _lap_times
je svrstan pod non stock aute i kaze.

Heavily modified non street legal time attack car, according to Rimac 12 will be build[649], and according to Misha Charoudin, former Rimac employee, German police stopped them on the road and said if they see the car again on the street, it will be confiscated[650]
josip024

Post Postao/la josip024 »

jeste točno u pravu si obična nevera je 2 minute sporija.

moželi sada prestati maltretirati glupostima :D
rkahler

Post Postao/la rkahler »

Grana

Post Postao/la Grana »

Ovaj je očito dobio odbijenicu za posao u Rimca pa toliko hejta :smijeh:
creatin

Post Postao/la creatin »

Tko je kriv kada te pokupi autonomni taksi?
josip024

Post Postao/la josip024 »

kako misliš kada. valjda ako te pokupi. pa vlasnik odnosno onaj tko je njemu prodao odnosno napravio vozilo i garantirao da to neće napraviti.

novinari i objektivnost niđe veze :D
creatin

Post Postao/la creatin »

josip024 je napisao/la:kako misliš kada. valjda ako te pokupi. pa vlasnik odnosno onaj tko je njemu prodao odnosno napravio vozilo i garantirao da to neće napraviti.

novinari i objektivnost niđe veze :D
Biti ce pitanje "kada", a ne "ako", ne vjerujem u tu cijelu pricu o autonomnim vozilima kod nas, ali mozda nas i iznenadi.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

Krivo je gledati na cijelu stvar "kod nas", jer ako ih se odobri u EU, oni će doći do nas sa ili bez Rimca, a prvi korak bi trebao biti napravljen krajem ove godine.
Ako EU odradi svoje ove godine (takav je EU plan za sada), pretpostavljam da već slijedeće budemo dijelili svoje ceste sa Teslinim FSD-om i ako Tesla ikad dođe do lvl3 sistema, to je to, imamo "autonomna vozila" i "kod nas".

Isto tako "tko je kriv" nije crno bijela stvar.
Naime, auto može imati autonomiju razine 3 i ako na vrijeme upozori vozača na mogući problem i ovaj na vrijeme ne reagira, onda je vozač kriv, iako je auto autonoman većinom vremena. Ako ne upozori vozača na vrijeme, onda je proizvođač kriv (u slučaju da druga strana u nesreći nije kriva). Tek tamo na lvl4 i 5 će "kriv je" ići na proizvođača / vlasnika sistema ako se pokaže da je sistem kriv.
I to je još jedna stvar, ne znači da će u svakoj nesreći u kojoj sudjeluje takav auto biti kriv sistem kao što niti vozač nije kriv z apsolutno svakoj prometnoj nesreći.

Kako god okreneš, čeka nas nešto novo na što ćemo se morati prilagoditi a što je veće od "kod nas" i prelit će se na naše ceste htjeli mi to ili ne htjeli i napravili mi nešto po tom pitanju (Rimac) ili ne.
Odgovori

Natrag na “Hrvatska”