Hyundai SERVIS
Dobro tu se sada vraćamo na ono što sam napomenuo u svom prvom postu. Kad sistem ne radi, onda imamo to što imamo....a vjerujem da se svi možemo složiti da imamo sranje jer upravo naš sistem ne radi. Ja ne krivim niti doktora niti onog na miješalici. Cijene su takve kakve jesu, jer je sistem u potpunosti uništio tržište pa je lakše pronaći neurokirurga nego dobrog majstora.
Priča iz Kanade, možda uskoro i kod nas
https://www.autonet.hr/aktualno/hyundai ... utomobila/
https://www.autonet.hr/aktualno/hyundai ... utomobila/
Evo još malo o novom zakonu i jadnim osiguravateljima, koji svake godine završe sa preko milijarde EUR extraprofita, uz činjenicu da je obavezno auto osiguranje u Mađarskoj cca 50-75 % jefinije nego u RH.
hrvatski građani plaćaju najskuplje rezervne dijelove u ovom dijelu Europe. Naime, prema već ranije objavljenim podacima, analiza temeljena na podacima programa Audatex, koji prati servisne cjenike, napravljena za čak 28 zamjenskih auto dijelova za šest popularnih modela srednje i niže klase pokazuje da su rezervni dijelovi u Hrvatskoj, i to za one auto dijelove koji često bivaju oštećeni u prometnim nesrećama i nezgodama, znatno skuplji nego u regiji, uključujući Sloveniju, Mađarsku i Austriju.
https://autostart.24sata.hr/novosti/usk ... mjene-8580
hrvatski građani plaćaju najskuplje rezervne dijelove u ovom dijelu Europe. Naime, prema već ranije objavljenim podacima, analiza temeljena na podacima programa Audatex, koji prati servisne cjenike, napravljena za čak 28 zamjenskih auto dijelova za šest popularnih modela srednje i niže klase pokazuje da su rezervni dijelovi u Hrvatskoj, i to za one auto dijelove koji često bivaju oštećeni u prometnim nesrećama i nezgodama, znatno skuplji nego u regiji, uključujući Sloveniju, Mađarsku i Austriju.
https://autostart.24sata.hr/novosti/usk ... mjene-8580
Previsoke satnice? Pa osiguravatelji to bez problema rjesavaju postavljajuci minimalnu satnicu za svaki posao.
Npr. 0.5 sata za demontazu i montazu branika koji ima cca 40 sarafa.
Zasto se ovdje uopce spominju zamjenski dijelovi?
Kad dodjes u ovlasteni servis hoces original dijelove za svoje vozilo, a ne zamjenske. Da jos ne pricamo kako su nudili plavi kasko po servisima u zamjenu da se montiraju zamjenski, a ne originalni dijelovi.
Npr. 0.5 sata za demontazu i montazu branika koji ima cca 40 sarafa.
Zasto se ovdje uopce spominju zamjenski dijelovi?
Kad dodjes u ovlasteni servis hoces original dijelove za svoje vozilo, a ne zamjenske. Da jos ne pricamo kako su nudili plavi kasko po servisima u zamjenu da se montiraju zamjenski, a ne originalni dijelovi.
Najgore od svega sto te servise vode kojekakvi teletabisi i umjesto da obavijeste proizvodjaca, oni svi sute. Od prodaje, servisa, veleprodaje, bas nitko nije poslao tu informaciju proizvodjacu.Goldy je napisao/la:![]()
kupiš NOVI auto...
idiot se zabije u tebe, i njegovo autoosiguranje, želi ugrađivati zamjenske dijelove???
![]()
pa nisi kupil novi auto sa zamjenskim dijelovima...
sigurno "klijentu" koji skrivil nesreću, budu nudili dodatni popust, za slijedeće sklopljeno osiguranje
Mozda na vrhu, ali servisi koje znam nemaju koristi od toga, bas nikakve.debeli je napisao/la:Bit će da imaju financijske koristi. Kao i da institucije nemaju definiranu krivičnu ni financijsku odgovornost za kvalitetu i rezultate svojeg djelovanja
Imaju samo vise gubitka na radnim satima jer da montiras zamjenski dio da na nesto lici trebas skoro duplo vremena potrositi dok to nije koliko toliko u redu.
Imaš pravo na original dijelove, samo dopis odvjetnika i osiguranje se pomota ko tanka grančica na buri (osim euroherc govnara, oni idu na sud koji znaju da će izgubiti)Goldy je napisao/la:![]()
kupiš NOVI auto...
idiot se zabije u tebe, i njegovo autoosiguranje, želi ugrađivati zamjenske dijelove???
![]()
pa nisi kupil novi auto sa zamjenskim dijelovima...
Frend ti ima pravo na zatezne kamate, zakon propisuje 30 (kasko) odnosno 60 dana (osnovno) za isplatu, nije tvoj problem što oni nemaju ljude za obim posla (lažu).creatin je napisao/la:Nisu oni naviknuli na balkansko ciganjenje od strane osiguravajucih drustava pa su svi u transu.
Frendu jos uvijek osiguranje nije isplatilo stetu od one oluje u srpnju, kazu iz osiguranja da toliko odstetnih zahtjeva nisu imali ne pamte koliko.
To vani nebi proslo samo tako, kod nas je normalno.
Po potrebi dopis odvjetničkog društva.
Meni su odbili isplatiti odštetu za lakšu ozljedu kad me jedan debil spucao.
tldr; nakon 15 dana i kratkog dopisa odvjetnika stigla lijepa svotica (-15% za usluge)
Euroherc nebi uzeo da su jedini na svijetu.
Dogovorio ponudu s njima, sve detalje, pa se to nesto zbog godisnjeg s njihove, a onda i s moje strane oduzilo da bi odjednom stigle uplatnice za platiti.
Uredno ignoriram jer nisam potvrdio da cu uzeti policu.
Da bi onda poceli s pozivima i prijetnjama, da cim oni posalju ponudu ti si prihvatio policu i to je kao da si potpisao ugovor s njima
Uglavnom napisao tuzite me, ali pripremite na sudu potpisani ugovor s moje strane ako imate.
Posto je bio kraj godine kazu mi upuceni u cijelu situaciju da je vjerojatno agent "platio" policu zbog godisnjeg bonusa i zatim slanjem prijetecih poruka i poste me htio stisnuti.
Takvo ciganjenje dugo nisam susreo, ne kazem da su drugi bolji, ali ovo je bilo previse.
Dogovorio ponudu s njima, sve detalje, pa se to nesto zbog godisnjeg s njihove, a onda i s moje strane oduzilo da bi odjednom stigle uplatnice za platiti.
Uredno ignoriram jer nisam potvrdio da cu uzeti policu.
Da bi onda poceli s pozivima i prijetnjama, da cim oni posalju ponudu ti si prihvatio policu i to je kao da si potpisao ugovor s njima

Uglavnom napisao tuzite me, ali pripremite na sudu potpisani ugovor s moje strane ako imate.
Posto je bio kraj godine kazu mi upuceni u cijelu situaciju da je vjerojatno agent "platio" policu zbog godisnjeg bonusa i zatim slanjem prijetecih poruka i poste me htio stisnuti.
Takvo ciganjenje dugo nisam susreo, ne kazem da su drugi bolji, ali ovo je bilo previse.