Električni alati za vrt/hobi
- anonymous coward
A zašto ti IC motor ima tolku snagu, pa nije zbog brzine već radi košnje.
Imam jednu IC kosilicu od 5.5 Ks i uopće nije problem da je trava zaštopa.
Po meni, na žalost ti doista zapravo radiš "auto" preradu iako priznajem nemam iskustva s tako snažnim elektro motorima.
Bilo bi dobro da netko od "auto" forumaša uskoči s savjetom.
Imam jednu IC kosilicu od 5.5 Ks i uopće nije problem da je trava zaštopa.
Po meni, na žalost ti doista zapravo radiš "auto" preradu iako priznajem nemam iskustva s tako snažnim elektro motorima.
Bilo bi dobro da netko od "auto" forumaša uskoči s savjetom.
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/QS4T19c_4kw" frameborder="0"></iframe>
Jučer sam kupio ovu baterijsku samohodnu kosilicu!!
Našao sam svega dva takva modela u svijetu, Black&Decker na 36V i ovu
Ima puno raznih baterijskih ali ne samohodnih, i ne ove snage
Baterija je SLA 48V/10Ah ( 2x24V)
Danas ću izmjeriti kapacitet, punila se cijelu noć, baš me zanima jer svi hvale kosilicu a žale se na bateriju.
Moj plan je koristiti jednu te istu bateriju od bicikla za sve strojeve i vozila
Sve bi bilo puno jednostavnije i jeftinije kada bi se formirao neki standard za baterijski napajana vozila i strojeve.
48V je idealan napon jer veći od njega već spada u napone opasne po život
U kući (off_grid), autu, traktoru, čamcu, kosilici, frezi, biciklu...bi mogli imati više ili manje istih baterijskih paketa koji bi se mogli jednostavno prebacivati iz stroja u stroj, povezivati paralelno za veći kapacitet i puniti sa istim punjačima
Zvuči utopijski jer nije u duhu aktualnog sustava ali zato smo mi tu
Jučer sam kupio ovu baterijsku samohodnu kosilicu!!

Našao sam svega dva takva modela u svijetu, Black&Decker na 36V i ovu
Ima puno raznih baterijskih ali ne samohodnih, i ne ove snage
Baterija je SLA 48V/10Ah ( 2x24V)
Danas ću izmjeriti kapacitet, punila se cijelu noć, baš me zanima jer svi hvale kosilicu a žale se na bateriju.
Moj plan je koristiti jednu te istu bateriju od bicikla za sve strojeve i vozila
Sve bi bilo puno jednostavnije i jeftinije kada bi se formirao neki standard za baterijski napajana vozila i strojeve.
48V je idealan napon jer veći od njega već spada u napone opasne po život
U kući (off_grid), autu, traktoru, čamcu, kosilici, frezi, biciklu...bi mogli imati više ili manje istih baterijskih paketa koji bi se mogli jednostavno prebacivati iz stroja u stroj, povezivati paralelno za veći kapacitet i puniti sa istim punjačima
Zvuči utopijski jer nije u duhu aktualnog sustava ali zato smo mi tu

www.tpp.hr/artikl/rlm4852l-ryobi-1027.htmlRoman je napisao/la:Zaboravio si samo reći gdje se može kupiti ta kosilica.
http://www.homedepot.com/webapp/wcs/sto ... #more_info
"Karakteristike:
Snažna kao kosilica sa benzinskim motorom"
Koja to benzinska kosilica ima 300w ili koliko već?
Kada je već tako snažna,što ne napisaše snagu?
A gledam onaj gore video,prvo scena košenja djeluje nekak čudno,čak i trava pored kotača magično nestaje
Ali sjena kosilice bez sjene vozača me totalno razočarala,mogli su se bar malo bolje potruditi što se tiče video montaže kad već mučki lažu ovaj napaćeni narod.
Ovakvim smećem možeš pokositi jedino već pokošeni golf teren.
Snažna kao kosilica sa benzinskim motorom"
Koja to benzinska kosilica ima 300w ili koliko već?
Kada je već tako snažna,što ne napisaše snagu?
A gledam onaj gore video,prvo scena košenja djeluje nekak čudno,čak i trava pored kotača magično nestaje

Ali sjena kosilice bez sjene vozača me totalno razočarala,mogli su se bar malo bolje potruditi što se tiče video montaže kad već mučki lažu ovaj napaćeni narod.
Ovakvim smećem možeš pokositi jedino već pokošeni golf teren.
Ja sam prije nekih 7-8 godina imao Yard-man kosilicu na 24v na guranje s košarom i radila je perfektno na košenju od jedanput tjedno, jedina mana je bila kapacitet baterije koji mi nije bila dovoljan da pokosim više od 300m2 a imam oko 350, a sad mi je žao ko psu kaj je završila u glomaznom.
sretno s kosilicom i daj recenziju.
sretno s kosilicom i daj recenziju.

Nisam mogao izdržati, isprobao sam košnju iako je zemlja bila prevlažna
Radi odlično, potpuno sam zadovoljan za sada
Jako je okretna za ne malu i ne laganu kosilicu čak i na ovom malom prostoru
Preko vikenda idem na selo gdje je daleko veća površina i nagib
Prvi trag je bez košare, planiram ju koristiti sa košarom jer mi treba sjeno za malčiranje vrta
Električni model ove kosilice dijeli većinu komponenti sa benzinskom verzijom, sve je dovoljno robusno napravljeno
Uvoznik na lageru ima sve dijelove, vidio sam ih svojim očima