Easy Glider

Ostala ekološki prihvatljiva vozila i tehnologije
Oldtimer

Easy Glider

Post Postao/la Oldtimer »

primjetite kako na ovom sto ga cura vozi
ne stima spur- vuce u stranu ;)

<embed src="http://www.youtube.com/v/8yrCnHrIqTQ&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="353"></embed>

<embed src="http://www.youtube.com/v/Vrk2fVpqx9o&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="353"></embed>

http://www.easy-glider.com/products/easyglider-x6/
a lako ga se slozi i pospremi

a proizvodnja ce naravno bit u Cajni :
http://www.easy-glider.com/news/news/fi ... -in-china/
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Lijepo napravljeno ali ideja mi se ne svidja..:nee:
Prof. Baltazar

Post Postao/la Prof. Baltazar »

Ja bih odmah povecao straznje kotace 2-3x, ali osim toga, odlicna stvar:
- brzine do 35 km/h, sto znaci usporedivo s 48V e-biciklom
- prave kocnice, i prednje i straznje (za razliku od Segwaya)
- 35 kg s olovnim baterijama (umjesto 45kg Segway kg, unatoc Li baterijama)
- vrlo jednostavno za koristiti
- do 1000 eura (umjesto 6000E Segway-a)

Po biciklistickim stazama bi moglo odlicno funkcionirati...u prometu, po losim cestama, bojim se mnogo teze. :\
Mislim da bi tome pomogli veci straznji kotaci, ali mozda se varam.
Oldtimer

Post Postao/la Oldtimer »

Prof. Baltazar je napisao/la:Ja bih odmah povecao straznje kotace 2-3x, ali osim toga, odlicna stvar:Mislim da bi tome pomogli veci straznji kotaci, ali mozda se varam.
TOO Profo :palac: SVE stoji;)Zapravo nekako sam cekao da se javis u tom stilu. Zadnji kotaci bi mogli bit veci
a daska na kojoj se stoji bi mogla bit zglobna na mostu koji povezuje kotace tako da se svaka
neravnina osjeti samo upola. Naravno da bi dobro dosao i neki inklinometarski sklop
koji bi se ukljucivao samo pri maloj ili nikakvoj brzini i sve drzao u vertikali :palac:
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

35km/h kazes.. :smijeh1: ..zamisli naglo kocenje pri toj brzini :shock:

To cudo je ok za igranje na lijepoj ravnoj podlozi ali u RL nema primjenu..
Čubi
Kontakt:

Post Postao/la Čubi »

e-vozila je napisao/la:35km/h kazes.. :smijeh1: ..zamisli naglo kocenje pri toj brzini :shock:

To cudo je ok za igranje na lijepoj ravnoj podlozi ali u RL nema primjenu..
A kaj je tek bilo dok su prve motorne kočije / željeznica dostizale "vratolomnu brzinu od 35 km/h, koju čovjek jedva da može izdržati" ?

Sve ima svoju primjenu, a ni jedna nije univerzalna. Tako je i s biciklom i s autima i s koturaljkama. I sva navedena "prometala" ljudi koriste.

Ne budi tako krut, EV ! :nee:
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Samo ne mogu zamisliti da se time krecem kroz grad :?

Ovo na filmicima su sve neke idealne situacije.. :roll:
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Rolam (prilicno dobro, stanem brzo skoro hokejaski sto je veoma rijetko), vozim bic...
Iz iskustva znam da kocenje na tom cudu ne funkcionira ni izbliza kao na biciklima ili autima...
A s obzirom da znam da EV takodjer rola, zna sto prica...
Ok ima jedna prednost u odonosu na role jer te stanga povezana sa pogonom naprijed drzi ali sumnjam u dobre zaustavne osobine te sprave...
Ali cak roleri koji su spretniji pa mogu naglo promjeniti centar ravnoteze i os kotaca u odnosu na smijer gibanja mozda mogu bolje stati od ovog cuda (hokejasko kocenje koje je kod rolera veoma rijetko, uglavnom savjet je odmah skinuti kocnicu/smece sa rola da se naucite posteno rolati)...
Prof. Baltazar

e-vozila je napisao/la: Ovo na filmicima su sve neke idealne situacije.. :roll:
Na zalost, da. Gdje je silazak niz rubnik, prelazak preko tramvajskih shina...

Da vidim nekog da pokaze voznju na e-vozilu koje se krece po npr. Stradunu, odmah kupujem, bez suvisnih pitanja!:)
Prof. Baltazar

zega je napisao/la:Rolam (prilicno dobro, stanem brzo skoro hokejaski sto je veoma rijetko), vozim bic...
Iz iskustva znam da kocenje na tom cudu ne funkcionira ni izbliza kao na biciklima ili autima...
A s obzirom da znam da EV takodjer rola, zna sto prica...
Rolam i ja prilicno dugo, premda mi ne bi rolanje palo na pamet povezati s EG-om.
zega je napisao/la: Ok ima jedna prednost u odonosu na role jer te stanga povezana sa pogonom naprijed drzi ali sumnjam u dobre zaustavne osobine te sprave...
Ali cak roleri koji su spretniji pa mogu naglo promjeniti centar ravnoteze i os kotaca u odnosu na smijer gibanja mozda mogu bolje stati od ovog cuda (hokejasko kocenje koje je kod rolera veoma rijetko, uglavnom savjet je odmah skinuti kocnicu/smece sa rola da se naucite posteno rolati)...
Probaj pa vidi. Ja bih, na primjer, rado probao. :) Obzirom da se moze kupiti u Svicarskoj i vjerojatno Austriji, vjerujem da nece trebati cekati dugo da se netko pohvali da zna kako je voziti se na tome.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Da se razumijemo..vrlo rado bi probao i ja :D
HAL9000v2.0
Kontakt:

Post Postao/la HAL9000v2.0 »

Prije godinu dana sam probao benzinsku verziju tog vozila i jedina zamjerka osim što je bio jako bučan je da mu je radijus okretanja 30metara pri 20km/h i nije baš za grad prije je za autoput...
Prof. Baltazar

HAL9000v2.0 je napisao/la:Prije godinu dana sam probao benzinsku verziju tog vozila i jedina zamjerka osim što je bio jako bučan je da mu je radijus okretanja 30metara pri 20km/h i nije baš za grad prije je za autoput...
Doslovno ili pretjerujes? Koliko slicno vozilo?
HAL9000v2.0
Kontakt:

Post Postao/la HAL9000v2.0 »

Prof. Baltazar je napisao/la:
HAL9000v2.0 je napisao/la:Prije godinu dana sam probao benzinsku verziju tog vozila i jedina zamjerka osim što je bio jako bučan je da mu je radijus okretanja 30metara pri 20km/h i nije baš za grad prije je za autoput...
Doslovno ili pretjerujes? Koliko slicno vozilo?
Identično to. Bila je prezentacija na nekom sajmu inovatora u Lajbnicu.
A radijus sam možda pretjerao ali ne za više od 5m.
MalaZelena
Kontakt:

Post Postao/la MalaZelena »

Ljudi imaju odlične ideje, ali je trenutni nedostatak - njihova *praktična vrijednost*.
Trebalo bi prvo poraditi na uređenju/ prilagođavanju staza za takva vozila...
Ne čini mi se primjerenim niti za ceste, niti za pješačke staze...možeš ga samo eventualno *sklopiti*, staviti u prtljažnik i - voziti npr. oko Jaruna.
Odgovori

Natrag na “Ostala e-vozila”