Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ogi Site Admin

|
Postano: 13.9.2011. uto. 13:11 Naslov: |
|
|
zega je napisao/la: | Bottom line je da OGI (barem trenutno) nema valjda toliko zemlje da ima kaj orat cijeli dan! |
Znam da 7-10kWh baterije ( koliko bi max stavio ) nije puno ali je neusporedivo više od čovjeka sa motikom
Vidi ga, kaj nije fora?
Možda netko ima iskustva sa malim Yanmar traktorima?
 |
|
[Vrh] |
|
 |
Daddy_o7

|
Postano: 13.9.2011. uto. 14:06 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | zega je napisao/la: | Bottom line je da OGI (barem trenutno) nema valjda toliko zemlje da ima kaj orat cijeli dan! |
Znam da 7-10kWh baterije ( koliko bi max stavio ) nije puno ali je neusporedivo više od čovjeka sa motikom
Vidi ga, kaj nije fora?
Možda netko ima iskustva sa malim Yanmar traktorima?
|
Fora je, ko neka igračka ali meni bi rollbar bio obavezna oprema...  |
|
[Vrh] |
|
 |
locoo

|
|
[Vrh] |
|
 |
VladoK

|
Postano: 13.9.2011. uto. 16:41 Naslov: Re: 48V napon |
|
|
ogi je napisao/la: |
120Wh/km
750Wh*10=7500/120=62.5km
Znači sa 10 baterija od bicikla mogu do vikendice
To je samo 70kg u bateriji, kg/km!
Mota mi se po glavi da složim autić i traktor na 48V sa Optimum baterijama
I samo selim pakete prema potrebi
Ustvari, sve živo bi radio na 48V tak da mogu koristiti iste baterije
Što kažete na ideju?
Svaki paket može bez problema davati 40A, 400Ax50V=20kW
Recimo trajno 10kW, 20kWp |
Mudro je razmišljati o tipizaciji bilo kakvih elemenata, zato i ja pozdravljam ovakav pristup ka "energetskim paketima" (netko je naveo primjer s baterijama AA, AAA...)  |
|
[Vrh] |
|
 |
zega

|
Postano: 13.9.2011. uto. 16:48 Naslov: |
|
|
Čubi je napisao/la: | zega je napisao/la: |
A razlike ne vidim 20KW je 20KW, u najgorem slucaju... |
E pa baš i nije! Matematički je, ali u praksi nije. Razlog je slijedeći (ovo već X-ti put objašnjavam). ICE motor (benzin ili diesel, svejedno) od 20 kW može razviti tih 20 kW pri kojih 3-5K okretaja (podatak daje proizvođač: najveća snaga 20 kW pri xx o/min) i ne može ni wata više. Najčešće se ne koristi u tom režimu i snaga koju razvija najčešće ne prelazi 70% deklarirane snage, vrlo često je i ispod 50%. S druge strane, kad je elektromotor deklariran na 20 kW znači da tih 20 kW može trajno razvijati na osovini, kratkotrajno ( 15 sekundi do 2 minute) snaga može biti znatno veća ( i do 4 puta nazivne snage ). Ako se pojača hlađenje (npr. jači ventilator) snaga se vrlo lako poveća. Dimenzioniranje je obično takvo da je rad na 90-100% snage. Ili kraće rečeno, prema uobičajenom "označavanju" snage motora elektromotor od 10 kW "potući" će svakog dizelaša od 20 kW.  |
Ma cubi znas da ja to znam, to je komentar na worst case osvrt, plus da snaga kod ICE drasticno pada na krivim okretajima, deklarirana snaga je samo na jednom broju okretaja koji nikad ne vrtimo (da dodam jelte) |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

|
Postano: 13.9.2011. uto. 17:02 Naslov: Re: 48V napon |
|
|
VladoK je napisao/la: |
Mudro je razmišljati o tipizaciji bilo kakvih elemenata, zato i ja pozdravljam ovakav pristup ka "energetskim paketima" (netko je naveo primjer s baterijama AA, AAA...)  |
I Mate je napravio svoj standardni paket, nadam se da će uskoro reći nešto više o njemu  |
|
[Vrh] |
|
 |
Čubi

Pridružen/a: 18. 12. 2006. Postovi: 1125 Lokacija: HR, promjenjiva
|
Postano: 13.9.2011. uto. 20:41 Naslov: |
|
|
zega je napisao/la: | Ma cubi znas da ja to znam, to je komentar na worst case osvrt, plus da snaga kod ICE drasticno pada na krivim okretajima, deklarirana snaga je samo na jednom broju okretaja koji nikad ne vrtimo (da dodam jelte) |
Kaj se odma' trzaš, nije upućeno tebi, već kao pojašnjenje neukima... Da netko krivo ne shvati tvoj komentar. |
|
[Vrh] |
|
 |
|