|
Električna vozila i obnovljiva energija
|
Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
dangerzone
|
Postano: 6.5.2010. čet. 21:07 Naslov: Re: XD |
|
|
grrga je napisao/la: | pkristo je napisao/la: | Majetić predviđa cijenu za XD od 25 k. Puno, ali je rekao da će možda biti i niža ako padne cijena baterija. Kad bi bila opcija s, recimo, 12 kWh, obzirom na manju težinu to bi moglo biti dovoljno za nekih 100-120 km. Cijenom bi to bilo dosta ispod ovog malog Talijana, a po svemu drugom bi mu bio u najmanju ruku ravnopravan. Ah.... |
Po napisanoj cijeni taj autić košta 23370€ . Ako XD bude stvarno koštao 25k€ mugu reći da ga djele zađabe u odnosu na ovaj autić koji je jeftiniji 1630€ a u svemu ostalom je ispod 50% od XD-a. |
Cuj, ne znam koja je tvoja ideja za djabe ali 25kEur nije za djabe ako je Tesla S samo 9kEur vise. Odlucio sam nakon ove svoju stare Bembure serije 5 uzet auto na struju i volio bih da to budu ili XD od dokinga ili Tesla S, svidjaju mi se ta dva auta po mnogocemu. Ne trazim auto za djabe nego bih ga platio i samim time cijenim svoj novac dovoljno da vidim da 25k do 35k Eur uopce nije malo novaca. I ne bih dao taj novac cash nego bih ga uzeo na neki europski ili americki nacin financiranja, na rate. A Doking nam treba bas zbog ovih smradova poput Mercedesa/Smarta koji lobiraju da se nasim deckima ne da kredit u Hrvatskoj kako ne bi mogli proizvoditi i biti konkurencija. Tako da ne znam kako vi na novce gledate ali meni su ti auti jednostavno preskupi... |
|
[Vrh] |
|
 |
grrga

|
Postano: 6.5.2010. čet. 21:51 Naslov: Re: XD |
|
|
dangerzone je napisao/la: | Cuj, ne znam koja je tvoja ideja za djabe ali 25kEur nije za djabe ako je Tesla S samo 9kEur vise. ... |
Moja je točnota koja piše. Usporedi odnos uloženo dobiveno i vidi šta je jeftinije. Naravno pod uvjetom da u XD-u dobijemo ono što obećavaju za cijenu od 25k€.
To ti je isto kao i priča da su olovni akumulatori jeftiniji od litijskih....
25 i 35 k€ su mi dvije različite klase, 23,37 i 25k€ mi je prilično slična cifra pa bi i sve karakteristike trebale biti slične ili ako sam se opet krivo izrazio evo jednostavnije: Taj auto je preskup za ono što nudi. To je moje mišljenje, ne mora se nitko složiti s njim. |
|
[Vrh] |
|
 |
dangerzone
|
Postano: 7.5.2010. pet. 11:09 Naslov: Re: XD |
|
|
grrga je napisao/la: | dangerzone je napisao/la: | Cuj, ne znam koja je tvoja ideja za djabe ali 25kEur nije za djabe ako je Tesla S samo 9kEur vise. ... |
Moja je točnota koja piše. Usporedi odnos uloženo dobiveno i vidi šta je jeftinije. Naravno pod uvjetom da u XD-u dobijemo ono što obećavaju za cijenu od 25k€.
To ti je isto kao i priča da su olovni akumulatori jeftiniji od litijskih....
25 i 35 k€ su mi dvije različite klase, 23,37 i 25k€ mi je prilično slična cifra pa bi i sve karakteristike trebale biti slične ili ako sam se opet krivo izrazio evo jednostavnije: Taj auto je preskup za ono što nudi. To je moje mišljenje, ne mora se nitko složiti s njim. |
Je, to se slazem da je preskup u odnosu na ponudjeno. Jedino je sad taj Tazzari na trzistu a Doking i Tesla S jos nisu pa ce vjerojatno s izlaskom ovih na trziste pasti cijena svih automobila s slabijim performansama i opremom na cijenu onog nekog talijanskog koji kosta oko 60ak tisuca kuna ili koliko kosta Reva... |
|
[Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|