Tamo su to složili odlično.
//Marin
P.S. Zanimljivost - spuštanjem sa Sljemena, regenom se dobije dovoljno energije za doći do Svete Nedelje.
Upravo to je i kod mojeg Punta. Zbog toga sam ugtadio onaj gore spomenuti prekidač za isklučiti regen pri malim brzinama u prvoj.Puštanje gasa i "kočenje motorom" kod benzinskih motora ukoliko smo u višim brzinama je dosta slabo , a što je brzina manja
i stupanj prijenosa niži to se više osjeti ... u prvoj je čak i previše ako se potpuno pusti gas ....
Ti bi stupanj regena regulirao pedalom kočnice, umjesto pedalom gasa.Da ne duljim ... bilo bi po mom mišljenju dovoljno napraviti nekih 4-5 razina regena kod stiskanja kočnice (a prije hidraulike)
... od blagog kočenja do maksimalnog ... a puštanje gasa ne bi trebalo biti povezano sa regenom
Veća je korist od 100m "plovidbe" prema semaforu , nego da nas je regen zaustivao nakon 50 , a onda još do semafora da treba malo pogona ... Smile
Ne bi to bilo ravno nekim tvorničkim riješenjima , ali bi značajno povećalo energetsku efikasnost .... i "uštedu" vakuma , pločica i diskova
Meni je skroz Ok ova varijanta na Zoe gdje kad pustis gas on lagano koci kao kad na obicnom autu kocis motorom u visoj brzini, a ako hoces kliziti onda malo drzis gas tako da pokazivac trenutne potrosnje bude ni zelen (trosi iz baterije) niti plav (koci motorom i puni bateriju):Dr.Doktor je napisao/la:Veća je korist od 100m "plovidbe" prema semaforu , nego da nas je regen zaustivao nakon 50 , a onda još do semafora da treba malo pogona ...
Ne bi to bilo ravno nekim tvorničkim riješenjima , ali bi značajno povećalo energetsku efikasnost .... i "uštedu" vakuma , pločica i diskova
.

A ne znam ... AC nije neka sreća (ili ja nemam srećelisicakm je napisao/la:Sljedeća prerada bi trebala biti AC![]()
Šema spajanja ti zavisi od kontrolera.tossa je napisao/la:zanima me dali mi mozete poslati semu kako to pospajati ,,i koje dijelove da kupim za regen ,, mislim da bi veliki rade 12KW pogonski koji je sad ugradjenu u auto bio jako sretan da stvara struju i puni baterije u splitu,, cesta koja se spusta od klisa prema splitu bi dusu dala da popravi amperazu koju bi uzela dok se vozi uz nju a i za spustanjesa visoke ulice (split) do trajektne luke bi se dalo dobro napuniti baterijedoktorre super odradjeno.. jedva cekam neki video voznje u realnim uslovima
Pa ovo je bila vožnja u "relnim uslovima"tossa je napisao/la:.... doktorre super odradjeno.. jedva cekam neki video voznje u realnim uslovima
Ako od stajanja celije nisu zaronile prenisko s naponom trebale bi biti dobre - moj Zoe je 2014.g. sa 65k km i veli da je health 98% (kao i prije 2.5g kad sam ga kupio).Dr.Doktor je napisao/la:U cilju povećanja dometa SAXA nabavio sam baterije LEV40 YUASA
To je iz Mitsubishija Outlandera ... iz 2012.-e godine
... navodno je auto imao 10 000 km
Je li ima ikakve veze što su relativno stare ... ako bi ovo o 10 000 bilo točno , upotreba ih nije uništila
Moduli su ovakvi:
https://www.ebay.com.au/itm/Limited-Yua ... 4031133013
Kak se ponaša Li-ion s vremenom???