Hyundai Kona electric

Završene samogradnje i registracije
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

Roman je napisao/la:Palo je i drugo daleko, daleko putovanje do Zadra. Put sam odvozio odjednom bez uspunih punjenja.
:palac:

Si mozda zapisao/zapamtio koliko je pisalo da imas jos dometa na pocetku i na kraju puta, te koliko si km presao?
stipe_zd

Post Postao/la stipe_zd »

Roman je napisao/la: U Zadru imaju dvije punionice jedna elenova kod staroga grada i jedna T-comova kod strukovne škole.
treca kod kauflanda, prema bibinjama...
Roman

Post Postao/la Roman »

DompaEV je napisao/la:
Roman je napisao/la:Palo je i drugo daleko, daleko putovanje do Zadra. Put sam odvozio odjednom bez uspunih punjenja.

Si mozda zapisao/zapamtio koliko je pisalo da imas jos dometa na pocetku i na kraju puta, te koliko si km presao?
Sve je to kompjuter u Koni pamtio i pisao ali taj zapis traje neko vrijeme a onda se automatski izbriše ali koliko se sjećam kada sam krenuo pisalo je 555 km dometa a kada sam došao pisalo je ako se dobro sjećam 280 km ali to ne znači da sam prešao 275 km jer putem regenom dodajem kilometre dometa tako da to nije pouzdan podatak ali znam da je prosječna potrošnja bila oko 11 kwh/100 km.
OldDog

Post Postao/la OldDog »

Roman je napisao/la:
DompaEV je napisao/la:

Sve je to kompjuter u Koni pamtio i pisao ali taj zapis traje neko vrijeme a onda se automatski izbriše ali koliko se sjećam kada sam krenuo pisalo je 555 km dometa a kada sam došao pisalo je ako se dobro sjećam 280 km ali to ne znači da sam prešao 275 km jer putem regenom dodajem kilometre dometa tako da to nije pouzdan podatak ali znam da je prosječna potrošnja bila oko 11 kwh/100 km.
...11 kwh/100 km... :respekt:

Romane, znamo da si na Traubeku naučio štediti struju.
Sad moraš shvatiti da to nije Traubek. Slobodno stavi nogu na gas i malo po malo pritiskaj. :smijeh2:
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

S obzirom da "prazna" Kona ima skoro 1700 kg, potrosnja ti je super!
Btw, prema google maps-u si otprilike i trebao proci 275 km, ako nisi nigdje skretao putem ;)
eltico

Post Postao/la eltico »

https://i.imgur.com/RIGUe4Q.jpg?1

Na jednom dalekom putovanju Roman je navratio :)
Roman

Post Postao/la Roman »

Ovaj vikend je palo još jedno daleko daleko putovanje Konom. Ovaj put na otok Rab. Nema smisla opisivati jer se nisam nigdje punio do Raba a na Rabu punionica u centru radi, no daje samo 3,6 kw snage a punionica kod hotela Imperijal ne radi i to sam rekao na recepciji ali se nisu uzbuđivali oko toga. Evo toliko za informaciju. Kada bi bar trajekti bili električni kao u Norveškoj gdje bi nam bio kraj. :)
ttboy

Post Postao/la ttboy »

Da ne spamam previše "Romanovu temu" i ja se vozim u velikoj Koni (od firme)mjesec dana, ali nemam ništa posebno za pisati jer sam napravio tek 800 km :?

bio sam ponosan na svoju potrošnju ispod 13 kWh (službena je 15) iako nisam štedio na klimi itd. i onda vidim da sam za Romana mala beba :D

11kWh :respekt:
creatin

Post Postao/la creatin »

Kad se Roman docepa elektricnog aviona, rekordi ce se samo nizati :)
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

Romane, koliko je km Kona zasad presla?

Citajuci ponesto po webu, naisao sam i na temu Koninih "djecjih bolesti", nadam se da tvoju zaobici...
https://www.speakev.com/threads/kona-el ... se.137774/
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

Evo i lika koji je presao 71 kkm u godinu dana, kaze sve 5:
https://www.speakev.com/threads/1-year- ... up.143157/
Roman

Post Postao/la Roman »

Spremam se na daleko, daleko putovanje Konom u Ljubljanu. Sada me zanima kakvo je stanje sa punionicama kod njih. Ako netko zna gdje su najbolje lokacije, da li se plaća i kako se plaća te treba li neka posebna kartica ili se može pokrenuti plugsurfing aplikacijom.

Ako netko sa foruma ima kakvih iskustva bila bi mi jako dobrodošla. Ja inače računam da mogu doći tamo i nazad jednim punjenjem ali za svaki slučaj treba imati informacije i plan puta. Zahvaljujem.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Provjeri u Plugsurfing app - zadnje kad sam gledao prosle godine je Slovenija bila dosta slabo pokrivena punionicama koje mozes aktivirati kroz aplikaciju. Plus sto za aktivaciju punionica koje se placaju moras povezati svoju kreditnu karticu u Plugsurfing racun.

U aplikaciji Plugshare ima vise punionica, a mozes ih filtrirati po tome da li su besplatne.

Kako bilo - svakako je preporucljivo napraviti domacu zadacu doma na kompu na vecoj karti i napraviti listu nekoliko punionica koje su ti usput ili blizu odredista.
eltico

Post Postao/la eltico »

Ja sam se raspitivao za karticu Petrol, jer sam nekako shvatio da bi je morao imati, ali kad sam im poslao mail su mi objasnili:
Kod same punionice otvorite web stranicu OneCharge i slijedite upute (poslali su mi i slike šta odabrati u 4 koraka), zatim upisati ID punjača ili scan QR koda, odabrati utičnicu i platiti npr. Visa karticom (tako meni paše).
Na taj način se može aktivirati kao gost, tj.bez kartice Petrol.

Nisam još probao :)
eltico

Post Postao/la eltico »

Molovi bi trebali raditi kao kod nas Tifon za sada - plačanje na kasi za aktivaciju punjenja, mislim 8€ (dok je kod nas 74.9kn, ak se ne varam) bez obzira na količinu kW.
Predstavnik Mol grupe za SLO mi je objasnio da se radi na pravednijem načinu naplate (softweraši valjda smišljaju) gdje bi se naplačivao početak punjenja + punjenje vezano za kW + ako netko hoće >80% budući da ide puno sporije, po minutama.
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”