Fiat Punto elettrico

Završene samogradnje i registracije
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

DarioV je napisao/la:Fino slozen Punto, svaka cast. :palac:

Danas po kabelu na parkiralistu skuzio da smo susjedi. :)
Hoces reci da kabel nije dovoljno dobro sakriven? ;)

Hvala, fino sluzi a uglavnom nije ni dosadno jer se uvijek nadje jos nesto za doraditi...
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

DarioV je napisao/la:Danas po kabelu na parkiralistu skuzio da smo susjedi. :)
:D
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Nesto sam razmisljao, pa cisto da pitam - da li bi netko mozda bio zainteresiran za kupovinu Punta?

Znaci:
- Punto Mk2a 2002. godina, benzinska getriba, prosle godine preventivno zasticen i premazan pod (pocincana karoserija), 24.000 elektricnih km (prije toga 110.000 km)
- 150Ah baterija 15kWh (32S2P 100Ah i 50Ah)
- BMS Neteko (32 celijska modula)
- kontroler ZAPI 400A, tvornickih 96V (onaj s grbom)
- poznati Koncar sa prisilnim hladjenjem
- DC/DC 60A
- spori punjac 15A (obicna uticnica)
- brzi punjac 45A (dvije obicne uticnice)
- kabeli i adapteri za punjenje (obicna uticnica, kamperski, 3F 16A, 3F 32A, Type2)
- Webasto grijanje sa timerom i paljenjem ventilacije (narihtas zeljeno vrijeme i u jutro te doceka topli auto sa odmrznutim staklima)
- ovisno o tezini noge na gasu i terenu, sa jednim punjenjem moze prijeci 70-100km

Dodatni rezervni dijelovi:
- Koncar (sredjen i spreman za ugradnju)
- ZAPI 600A (dignut napon na 96V)
- DC/DC
- ZAPI konzola
- brdo sitnica

Ako ste zainteresirani, realne ponude molim u PP (samo rezervni dijelovi su oko 7.000kn).

Kao sto rekoh - nije zurba niti sila jer svakodnevno radim dosta kilometara, samo sam nesto razmisljao...
Misko1987

Post Postao/la Misko1987 »

koja je cifra u pitanju?
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Misko1987 je napisao/la:koja je cifra u pitanju?
To me zapravo zanima - da li ima zainteresiranih i koju cijenu mogu dobiti.

Da mi je frka stavio bi cijenu 30k kn i to mislim da bi brzo otislo - ali mi se za toliko ne isplati prodavati.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Evo situacije nakon tocno godinu dana...

25.5.2016:
slika

25.5.2017:
slika

U tih godinu dana napravljeno je:

- 257 punjenja
- 19187 Ah
- 12136 km
- prosjek 47km i 75Ah po punjenju (SOC 50%)
- malo vise od 1000km mjesecno / 33km dnevno

Idemo dalje! :D
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

Konacno je dosla dugo cekana nadogradnja - Punto je dobio klimu! :skace:

slika

Potrosnja svega zajedno (UPS + klima) je 1.1kW:

slika

Hvala @Ijacu na posudjenom UPS (dok ne nabavim svojega)! :D
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Dvocjevne su bolje jer ne vuce vruc zrak izvana (vozilo nema podtlak, sto je slucaj kod ove klime) jos da je inverter a ima ih, onda kad ohladi vozilo potrosnja padne na 200-400w...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4gt6jCP1YDY" frameborder="0"></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Cl-uk_SpxPg" frameborder="0"></iframe>
I rade na 110V origigi :D
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

zega je napisao/la:Dvocjevne su bolje jer ne vuce vruc zrak izvana (vozilo nema podtlak, sto je slucaj kod ove klime) jos da je inverter a ima ih, onda kad ohladi vozilo potrosnja padne na 200-400w...
...
...
Da, da - i nemam tokliko mjesta, i te nove inverterice kostaju nekoliko puta vise od ovih jeftilena (uzeo na firmu bez PDV pa me izasla cca. 160USD), i shipping bi me izasao vise nego klima, i to se na kraju ne isplati... :D

To koliko ce ova klima potrositi vise struje u tih par tjedana koliko ce biti u upotrebi - to ne bi ustedio sa inverterom za 10 godina.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Cose je napisao/la:
zega je napisao/la:Dvocjevne su bolje jer ne vuce vruc zrak izvana (vozilo nema podtlak, sto je slucaj kod ove klime) jos da je inverter a ima ih, onda kad ohladi vozilo potrosnja padne na 200-400w...
...
...
Da, da - i nemam tokliko mjesta, i te nove inverterice kostaju nekoliko puta vise od ovih jeftilena (uzeo na firmu bez PDV pa me izasla cca. 160USD), i shipping bi me izasao vise nego klima, i to se na kraju ne isplati... :D

To koliko ce ova klima potrositi vise struje u tih par tjedana koliko ce biti u upotrebi - to ne bi ustedio sa inverterom za 10 godina.
MA vrhunski deal! :palac:
Neki dan sam se vozio u ford fusion hybrid, i cim smo usli vec je puhalo hladno na otvore ventilacije, a motor ugasen :shock: , sto ce reci da imas auta sa klimom i imaju elektricni kompresor klime samo za buduce samogradnje, moze se ugraditi u vozilo neki od sustava prilagodjenih hibridnim/el vozilima! ziher pocne hladiti kad pridjes vozilu ili i prije ako se tako napravi...
Radije ti nama reci kako to hladi?
Zadnja izmjena: zega, dana/u 15 kol 2017, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
dc74

Post Postao/la dc74 »

E to se zove prerada.
:respekt: :respekt:
Sad sam siguran da ćeš napraviti i nadopunjavanje u vožnji za duže rute o kojem si također pisao. :palac: :palac:
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

zega je napisao/la:MA vrhunski deal! :palac:
Neki dan sam se vozio u ford fusion hybrid, i cim smo usli vec je puhalo hladno na otvore ventilacije, a motor ugasen :shock: , sto ce reci da imas auta sa klimom i imaju elektricni kompresor klime samo za buduce samogradnje, moze se ugraditi u vozilo neki od sustava prilagodjenih hibridnim/el vozilima! ziher pocne hladiti kad pridjes vozilu ili i prije ako se tako napravi...
Znam da ima, nasao sam i Kineze koji rade takve kompresore na 96V DC, ali je problem jer vise pod haubom nemam mjesta za kompresor i hladnjak, plus sto bi takav kompresor sa dostavom i carinom bio blizu 1k USD sto je opet neisplativo.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

dc74 je napisao/la:E to se zove prerada.
:respekt: :respekt:
Sad sam siguran da ćeš napraviti i nadopunjavanje u vožnji za duže rute o kojem si također pisao. :palac: :palac:
Puno sam razmisljao i vrrrrrrlo je upitna isplativost jer bi morao:

- ugraditi kuku + atest
- kupiti prikolicu + registracija
- kupiti dovoljno jaki agregat

Sve skupa minimalno 10k kn, a dobio bi potrosnju od mozda 4-5 litara. Ovako sa normalnim autom (C4 grand picasso, puno veci od Punta) imam potrosnju 5-6 litara i neusporedivo vise mjesta.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Cose je napisao/la:
zega je napisao/la:MA vrhunski deal! :palac:
Znam da ima, nasao sam i Kineze koji rade takve kompresore na 96V DC, ali je problem jer vise pod haubom nemam mjesta za kompresor i hladnjak, plus sto bi takav kompresor sa dostavom i carinom bio blizu 1k USD sto je opet neisplativo.
Nego kako hladi ta klima koju imas?
E i tip, na Ebayu imas kompressor od toyote Prius, mogao bi pogledat po otpadima, ili po evropskim otpadima, full je elektricni (novi prodaju za 200$)...
slika
slika
Znaci auti sa klimom kad idu u preradu, samo se normalni kopressor zamjeni sa ovim, i kondenzator i isparivac ventilator se koriste od postojeceg donora!
ijac

Post Postao/la ijac »

Eh, isprobano je to i funkcionira super. Sa tim ups je auto multifunkcionalni
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”