Acciona Dakar

Rimac Automobili, razgovori i sve ostalo
Odgovori
Apex

Acciona Dakar

Post Postao/la Apex »

Nadam se da je tema u dobroj rubrici, nov sam kao član pa se ne snalazim još tak dobro.
Možda je to već netko spomenuo, ali kako mi se nekako čini da tu nema mnogo zagriženih automobilista, vjerojatno i nije. Radi se o električnom terencu španjolske tvrtke Acciona, koja se bavi obnovljivim izvorima energije te koji nastupa na Dakar rallyju koji traje još par dana. Već su nekoliko puta nastupili tako da ovo nije potpuna novost, ali mislim da zaslužuju post.

Dok ovo pišem, upravo sam vidio da su diskvalificirani dvije etape od kraja jer - sad malo šaljivi dio - zakasnili su na vremensku kontrolu :smijeh1: Možda je do vozača ;) no kako god bilo, voziti utrku sa takvim udaljenostima na el pogon nije šala i za svaku pohvalu je da se netko odlučio na takav korak, a za koju godinu sigurno neće više biti jedini, niti će se takvi auti voziti na začelju poretka. Ako kog zanima više: accionadakar.es/en/

slika
miko

Post Postao/la miko »

Odlično :palac:

Ovi su također nastupili na rallyu
http://driveeo.com/oscar-eo/

Prošle godine su postali i prvi električnu auto koji je pobjedio na Pikes Peaku.
Apex

Post Postao/la Apex »

Da, za ovog oscara sam se baš pitao gdje su nestali s Dakra. Očito su se preselili na Pikes Peak i pobijedili Rimca.
Odgovori

Natrag na “Hrvatska”